Bananensoesen

Ingrediënten voor 18-22 stuks:
Roomboter of  margarine 150 Gram
Lauwe melk 200 Gram
Patenbloem van zeer goede kwaliteit 150 Gram
Eieren     7 Stuks
Bereidingswijze:
Oven voor verwarmen op 225 graden
Roomboter en 150 gram melk langzaam opwarmen tot de boter is gesmolten.
Dan door het mengsel het gezeefde meel door roeren terwijl de pan op het vuur staat met een houten lepel, droogkoken zoals bij een roux. 
Opletten dat het niet aanbrand.
Rest van de melk beetje bij beetje er door roeren met een houten lepel.
Het mengsel van het vuur afhalen en één voor één er door roeren met de houten lepel.
Als het beslag klaar is dan kunt er doppen spuiten voor bv. moorkoppen, kleine dopjes voor kleine slagroomsoesjes of strepen voor bv. bananensoesen of belgische eclairs.
Een drijverige bakaard kan verschillende oorzaken hebben. Een te slap soezenbeslag is vaak een oorzaak. Het is belangrijk om het beslag op de juiste stijfte te brengen, voordat u het op de bakplaat spuit. 
De juiste stijfte krijgt u door het soezenbeslag voldoende gaar te koken. Hierdoor verstijfselt het zetmeel uit de bloem. Vervolgens is het belangrijk om niet te veel vocht (ei) aan het gaargekookte beslag toe te voegen. Want ook dan krijgt u een slap en moeilijk verwerkbaar beslag.
Ingrediënten:
Slagroom 500 Gram
Suiker   50 Gram
Banketbakkersroom     1 Recept
Mandarijntjes vers of uit blijk, ik prefereer vers       

Bereidingswijze Bananensoesen:
Als de soesen gaar zijn laat u ze afkoelen dan  'doopt' u ze in de verwarmde gekleurde fondant, als de fondant uitgehard is snijd u ze middendoor en spuit er een streep banketbakkersroom op ( RECEPT ) snijd de benodigde bananen 4  gelijke parten en leg ze op de room, daaroverheen een ferme laag slagroom , dan het ' deksel ' erop en een mooie rozet slagroom opspuiten en werk af met een paar mandarijntjes uit blijk

Visuele bereiding van de Bananensoesen [ KLIK HIER ]



Artikel opgenomen in ons assortiment op zondag 08 november, 2015.

Uw ipadres is: 18.204.56.104
Copyright © 2019 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden