Drentse Milka Whitney

Ingrediënten:
Witte Milka chocolade 120 Gram
Roomboter of margarine, geen kuipje 120 Gram
Witte basterd suiker 200 Gram
Zelfrijzend bakmeel ( Koopmans is de beste) 120 Gram
Eieren 120 Gram
Vanillesuiker     1 Zakje
Zout     1 Klein mespuntje
Bereidingswijze:
Oven voor verwarmen op 175 graden Celsius.
Bakvorm Ikea, op de bodem bekleden met bakpapier, en invetten met boter, ik gebruik zelf altijd bakspray van Baukje.
Chocolade in stukjes breken en dit in een schaaltje doen, dit in een pan met heet water zetten zodat de bodem van het schaaltje het water niet raakt, als de chocolade is gesmolten de roomboter erdoor roeren tot deze ook helemaal is gesmolten.
Chocolade - botermengsel van het vuur af, de suiker en de vanillesuiker erdoor roeren.
Zelfrijzend bakmeel, nadat het gezeefd is door het mengsel roeren en dan één voor één de eieren er door roeren en even doorkloppen.
Het brownie beslag in de vorm doen, plm. 30-35 minuten bakken.
Wanneer de brownie gaar is, laat haar dan plm. 30 minuten in het blik zitten, en dan omkeren en aflaten koelen.
Aan de onderkant het bakpapier verwijderen.
Na het bakken kan de brownie wat in zakken, doordoor blijft de binnenkant smeuïg.
 

Voor de visuele bereiding [ KLIK HIER ]     ( Filmpje volg nog )



Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 09 februari, 2015.

Uw ipadres is: 3.239.119.61
Copyright © 2023 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden