Carbonara met verse spinazie

Ingrediënten
Uien       6 Stuks
Paprika       3 Stuks
Blikjes ongepelde tomaten       2 Stuks
Potjes zongedroogde tomaten op olijfolie       2 Stuks
Blokjes tomatenpuree zelfgemaakt of blikjes naar smaak       2 Blokjes
Gehakt, runder of halfom 1000 Gram
Geraspte kaas       1 Zakjes
Spinazie zak a 300 gram       2 Zakjes
Olijfolie      10 Eetlepels
Oregano 6 theelepels of  naar Smaak
Knoflook     12 Stuks
Bereidingswijze:

Olie in de pan, snipper de uien, paprika en pers de knoflook en voeg dit toe en laat het glazig fruiten.
Bak alvast in tussentijd de gehakt rul.
Indien gewenst haal de steeltjes van de spinazie, zelf doe ik het wel, vinden wij lekkerder.
Als de ui en knoflook glazig is, voeg dan de blikjes ongepelde tomaten, uitgelekte zon tomaatjes, blokjes tomatenpuree uit eigen keuken en de oregano kruiden toe.
Laat het geheel op een laag vuur gaar sudderen en pureer het dan tot een gladde saus.
Schaal op maken, laag saus., laag bladeren etc. , eindig met de saus en strooi daar de kaas overheen.
ik had haar een avond van te voren gemaakt en in de koelkast gezet, de andere dag afgebakken in een voor verwarmde oven van 220 graden celcius en de lasagne bladen waren perfect gaar.
De rest van de saus heb ik ingevroren , kan daar later nog 2 schalen van maken.
Dit is een recept voor ruim 3 personen of voor 4 normale ' eters '

[ KLIK HIER ] voor de visuele bereiding van het gerecht

[ KLIK HIER ] voor de visuele bereiding van de tomatenpuree



Artikel opgenomen in ons assortiment op donderdag 16 oktober, 2014.

Uw ipadres is: 44.192.26.60
Copyright © 2022 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden