Pizza Hawai

Pizza Hawai

Ingrediënten:
 
Lauw water plm. 40 graden   150 Gram
Droge gist      5 Gram
Meel   250 Gram
Zout      3 Gram
Olijfolie      5 Eetlepels
Ui       1 Stuks
Geraspte kaas      1 Zakje
Ananas  Half Blikje
Ui gesnipperd      1 Stuks
Knoflook     1-2 Teentjes
Ham      3 Plakken
Potje zon gedroogde tomaten in olie      1 Potje
Oregano Naar Smaak
Zout en peper Naar Smaak
Bereidingswijze voor het deeg:
Doe de bloem in de keukenmachine vermengd met de suiker en het zout.
Meng 50 ml water van het totale water met de droge gist en laat dit oplossen.
Water, gist, 3 eetlepels olijfolie in de mengkom bijvoegen en de machine aanzetten op stand 1.
10 minuten laten kneden, dan het deeg uit de mengkom halen en het nog even na kneden met de hand.
Een bol van maken en in een met bloem bestrooide kom doen en afdekken met een vochtige doek gedurende 1 uur.
het deeg eruit halen na het rijzen en op een bakplaat leggen, rustig plat en uitdrukken zodat u nog wel randen overhoud, ik doe het gewoon op de bakplaat als één grote voor ons beiden i.p.v. 2 stuks.
Bereidingswijze voor de saus
Snipper de ui, pers de knoflook uit en doe dit met 2 eetlepels olijf olie in de pan en fruit dit licht aan, niet donker laten worden !.
Als de uien en de knoflook glazig zijn, dan de tomaten, de zon gedroogde en de oregano toevoegen.
Breng dit geheel aan de kook en laat het lekker sudderen tot het dik is.
Met de staafmixer pureren en de saus is klaar.
De pizza afmaken, eerst de saus erover, dan wat kaas, ham, ananas ik heb er voor het lekker nog wat plakjes bacon opgedaan.
Laatste kaas er even overheen en de pizza in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius afbakken, op enig moment na een minuut of 20 zal de pizza gaar zijn, voor de zekerheid haal ik hem even omhoog met een schuimspaan.
[KLIK HIER ] voor de pizza saus ( link word nog geplaatst !

[ Klik hier ] voor de diashow voor de visuele bereiding van de Pizza Hawai



Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 11 oktober, 2014.

Uw ipadres is: 44.192.26.60
Copyright © 2022 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden