Poffertjes

Ingrediënten:
Speltbloem 100 Gram
Boekweitmeel 100 Gram
Lauw warme melk 400 Gram
Gedroogde gist    20 Gram
Zout   ½ Theelepel
Eieren    1 Stuks
Roomboter gesmolten  50 Gram
Stroop   1 eetlepel
Bereidingswijze:
Bij gebruik van verse gist: los de gist op in een beetje melk. Gedroogde gist kun je direct door het meel mengen.
Doe het zout in een beslagkom. Zeef het meel in de beslagkom, en maak een uitholling in het midden; giet daar het elk/gistmengsel of strooi er de gedroogde gist in.
Roer vanuit het centrum beetje bij beetje alle melk erbij.
Voeg op het einde ook het ei, boter en de stroop toe. Zorg dat alles goed gemengd is en zonder klonten.
Dek de beslagkom af met een schone theedoek en laat het mengsel 45 minuten op een warme plek rusten
Zet de pan op hoog vuur laat hem gloeiend heet worden. Vet daarna de pan in met wat boter of ander vloeibaar vet, dit gaat makkelijk met een kwastje. Giet dan een klein beetje beslag (tot ongeveer driekwart vol) in ieder rondje.
Draai het vuur nu middenhoog en bak de poffertjes totdat de bovenkant van het poffertje nog niet volledig gestold is in het midden. Ze laten dan makkelijk uit de pan los. Draai ze om en wacht totdat de andere kant ook goudbruin is.
Leg ze op een bordje en strooi poedersuiker over de poffertjes totdat ze volledig met een laagje suiker bedekt zijn, leg er een krul boter bovenop en giet eventueel kruislings wat stroop over de poffertjes.
Direct serveren met een vorkje.

Visuele bereidingswijze [ KLIK HIER ]



Artikel opgenomen in ons assortiment op zaterdag 01 november, 2014.

Uw ipadres is: 54.173.214.227
Copyright © 2022 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden