Rijstvulling

Ingrediënten:
Melk 800 Gram
Slagroom niet opgeklopt of vervangen door melk 200 Gram
Roomboter  75 Gram
Dessertrijst of paprijst Lassie ( noodzakelijk voor de lekkerste vulling) 125 Gram
Kristalsuiker 220 Gram
Eieren     3 Stuks
Vanille stokje, u kunt ook een zakkje vanille suiker gebruiken    1 Stokje
Bereidingswijze:

De melk, slagroom en de paprijst aan de kook brengen.
Dan rustig laten ' pruttelen ' op een laag vuur tot de massa gaar en smeuig is, let op dat het niet aankoekt op de bodem van de pan.
Op het laatst 100 gram van de suiker toevoegen.
Aflatenkoelen.
Eieren splitsen en opkloppen met de overgebleven suiker, is 120 gram.
De eiwitten met de vanillesuiker goed stijfkloppen in een beslist vetvrije schaal, dit kunt u controleren of de geklopte massa ' mooi ' aan de garde blijf hangen.
Het rijstmengsel voorzichtig door het eiwit mengen.
Uw vulling is dan klaar voor gebruik in de vlaaibodem aan te brengen, het is genoeg voor 2 lage of 1 hoge vlaai
.

Rechtstreeks naar het recept het [ vlaaiendeeg ]

Foto's Volgen

 



Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 28 april, 2014.

Uw ipadres is: 3.239.2.222
Copyright © 2021 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden