Griesmeel vulling

Ingrediënten:
Melk 1000 Gram
Griesmeel baturel uit pak ( Koopmans )  110 Gram
Suiker  125 Gram
Eieren     3 Stuks
1 stokje vanille of één zakje vanillesuiker.     1 Stokje
Bereidingswijze:

Melk aan de kook brengen met het vanillestokje als die gebruikt, koot de melk het stokje uit krabben in de melk
Roer dan de griesmeel poeder er door en breng dit weer aan de kook. ( let op dat dit niet aan de bodem van de pan gaat branden).
Als de griesmeel klaar is.
De eiwitten met de vanillesuiker goed stijfkloppen in een beslist vetvrije schaal, dit kunt u controleren of de geklopte massa ' mooi ' aan de garde blijf hangen.
Het griesmeel mengsel heel voorzichtig door de geklopte eiwitten heen spatelen met een houten lepel.
u kunt 2 lage vlaaivormen of 1 hoge vorm er mee vullen.
Het geheel op 200 graden abakken ongeveer 45-50 minuten.
Als de vlaai is afgekoeld, dan kunt hem garneren.

Rechtstreeks naar het recept het [ vlaaiendeeg ]

 

Foto's volgen

 



Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 28 april, 2014.

Uw ipadres is: 3.239.2.222
Copyright © 2021 Eurorecepten.
Ondersteund door  © Bas van der Starre | Recepten vanaf 1843 tot heden