Bestel vroegtijdig: 25 ct per stuk
Ingrediënten:
Patentbloem, ik gebruik liefst het merk Koopmans |
500 |
Gram |
Basterdsuiker |
250 |
Gram |
Lauw water |
500 |
Gram |
Roomboter |
250 |
Gram |
Eieren |
3 |
Stuks |
Vanillesuiker |
3 |
Zakjes |
Beridingswijze:
Boter laten smelten tot ze vloeibaar is in de magnetron, mag beslist niet heet worden!!
Water met de eieren vermengen.
Boter, vanillesuiker en de suiker mengen met de mixer op de laagste stand.
Door het mengsel het water/ei mengsel roeren.
Beetje bij beetje de gezeefde patentbloem er door roeren, beslist niet kloppen !
Het rolletjes ijzer voorverwarmen, ik gebruik altijd stand 3, als ze warm is even beide kanten met een klein beetje roomboter insmeren.
Eetlepel beslag in het midden doen en het ijzer dicht doen, zal plm 60-70 seconden duren voor het wafeltje gaar is.
Hoeveel beslag je erin moet doen is even uitvogelen, het heeft invloed op de baktijd.
Als het wafeltje gaar is, direct oprollen met het stokje, als je te lang wacht word ze hard en is het te laat.
Je kunt hiermee ook leuke ijsbakjes maken, doe dan het wafeltje warm in een kleinschaaltje, durk hem aan en laat afkoelen, ook leuk en feestelijk.
Uitkomst plm. 70 stuks
|
Artikel opgenomen in ons assortiment op maandag 28 april, 2014.